De beste chat- en messenger apps voor telefoon en pc! Het is vandaag de dag niet meer weg te denken. We zijn altijd en overal met elkaar verbonden, iedereen is bereikbaar in slechts een paar kleine handelingen. We houden contact via verschillende apps en programma's ieder met zijn eigen voor- en nadelen! Daar gaan we jou kennis mee laten maken. We zetten voor jou de beste chat- en messenger apps op een rijtje Lees meer MSN messenger Het is een ware mijlpaal in de historie van het internet, MSN messenger of te wel MSN. Deze messenger/chat verbond gebruikers door hun hotmail, msn, live of outlook e-mail adres toe te voegen. Vervolgens kon je met de andere persoon chatten, webcammen, games spelen of bestanden door sturen. MSN heeft zonder twijfel veel losgemaakt bij een aantal generaties. Lees meer

De beste chat- & messenger apps voor telefoon en pc!

Het is vandaag de dag niet meer weg te denken. We zijn altijd en overal met elkaar verbonden, iedereen is bereikbaar in slechts een paar kleine handelingen. We houden contact via verschillende apps en programma's ieder met zijn eigen voor- en nadelen! Daar gaan we jou kennis mee laten maken. We zetten voor jou de beste chat- en messenger apps op een rijtje. Je kunt vervolgens zelf bepalen welke apps je wil proberen! We zetten zeven apps voor je op een rij:

1. Whatsapp Messenger

Het is zonder twijfel de meest populaire messenger app! Whatsapp brengt dagelijks miljoenen mensen met elkaar in contact. Whatsapp kreeg zijn populariteit vlak nadat het mobiele internet breed geaccepteerd werd door het publiek. Whatsapp was de “eerste” app die het betaalde sms'en verving door het gratis appen. Daarbij had je vanaf nu de mogelijkheid om groepen te maken, zodat je een groepsgesprek kon voeren! Whatsapp heeft internationaal enorm succes voor zowel Android, OSX als andere telefoonsoorten. Whatsapp is erg gebruiksvriendelijk en is het dan ook zeker eens waard om te proberen.

2. Facebook Messenger

Het almachtige Facebook heeft wereldwijd miljoenen gebruikers. Het sociale netwerk is voornamelijk bekend van de website Facebook.com. Daarop kunnen mensen profielen aanmaken en updates over hun gebeurtenissen met elkaar delen. Deze social media gigant heeft ook een messenger app, het voordeel is dat je gemakkelijk iemand kan vinden via Facebook en vervolgens een bericht sturen via de messenger. Ondanks een aantal kleine verschillen is deze app sterk vergelijkbaar met Whatsapp. De realiteit laat zien dat de meeste personen zowel Whatsapp als Facebook messenger gebruiken. Ook Facebook Messenger is dus een echte aanrader!

3. Happening

Dit is misschien wel een van de grootste verassingen die we aantroffen! Happening is een messenger app die erg prettig in gebruik is, net zoals Whatsapp & Facebook Messenger, maar in tegenstelling tot deze twee giganten doet de app nog veel meer leuke en handige dingen. Zo heb je in Happening bijvoorbeeld verschillende agenda's, zodat je bijvoorbeeld met je vriendengroep inzicht hebt in alle activiteiten. Ook kun je betalingen bijhouden, of maffe spelltejes spelen. Zo is er bijvoorbeeld de hilarische photo-hunt. Deze app is tot op heden een stuk minder populair dan de twee bovengenoemde apps, maar dat is volslagen onterecht! Deze app moet je dus echt eens proberen, omdat de functionaliteiten écht heel erg handig zijn!

4. Hangouts

Hangouts? Heb je er al ooit van gehoord? Misschien niet maar toch hebben miljoenen mensen het op hun telefoon staan! Hangouts, of eigenlijk Google Hangouts is een berichten app die standaard geïnstalleerd staat op alle Android telefoons. Doordat je op je android telefoon moet inloggen met een gmail adres, ben je automatisch ingelogd op hangouts. Dit is erg handig, want je kunt dus direct aan de slag! Met hangouts kun je groepsgesprekken voeren, bestanden sturen en webcam gesprekken voeren op telefoon, tablet én mobiel! Ondanks dat deze app niet zo veel gebruikt wordt als bijvoorbeeld Whatsapp, is het toch echt een hele prettige messaging app.

6. Telegram

Telegram wordt gezien als dé tegenhanger van Whatsapp. Het is een app die bij miljoenen mensen op hun smartphone geïnstalleerd staat. Dit gebeurde voornamelijk op het moment dat Whatsapp aankondigde om éénmalig 99cent aan zijn gebruikers te vragen. Dit leidde ertoe dat miljoenen mensen het alternatief installeerde. De app is prettig in gebruik en daarmee een prima alternatief. Echter heeft Whatsapp aangekondigd dat deze éénmalige betaling niet doorgaat. Doordat Telegram te weinig meerwaarde biedt ten opzichte van het reeds breed geaccepteerde Whatsapp, wijst de praktijk uit dat deze app ondanks de vele installaties, niet veel gebruikt wordt in Nederland.

7. iMessage

Ken je iMessage? Het is in zekere zin vergelijkbaar met Google Hangouts. Deze vergelijking is te maken omdat iMessage de gratis berichtendienst van Apple Gebruikers is. Iedereen met een iPhone kan elkaar gratis berichtjes sturen met iMessage. De app is helaas niet beschikbaar voor Android of andere besturingssystemen. Op dit moment zijn er dus miljoenen installaties van iMessage op iPhones en tablets, echter wijst ook hier de praktijk uit dat Whatsapp en Facebook messenger over het algemeen gebruikt worden, ondanks dat deze prettige messenger al op de devices aanwezig is.

Handige apps Apps zijn er in allerlei soorten en maten, sommige zijn grappig, games, functioneel of zelfs zakelijk. Als je net een tele Lees meer iPhone winnen Het is misschien wel de meest gewilde prijs van dit moment, een iPhone! Deze smartphones zijn erg gemakkelijk in gebruik Lees meer iPad winnen Tablets zijn de laatste jaren ontzettend gegroeid naar een populair gebruiksproduct. Tablets heb je in verschillende soorte Lees meer Emoticon apps Het is de tijd van chatten, appen, mailen en messagen. We staan continue met elkaar in contact, zoveel zelfs dat de meest Lees meer Leuke apps Naast handige apps zijn er ook talloze apps die er puur voor entertainment-doeleinden zijn. De apps zijn er om tijd te doden Lees meer