De beste chat- en messenger apps voor telefoon en pc! Het is vandaag de dag niet meer weg te denken. We zijn altijd en overal met elkaar verbonden, iedereen is bereikbaar in slechts een paar kleine handelingen. We houden contact via verschillende apps en programma's ieder met zijn eigen voor- en nadelen! Daar gaan we jou kennis mee laten maken. We zetten voor jou de beste chat- en messenger apps op een rijtje Lees meer MSN messenger Het is een ware mijlpaal in de historie van het internet, MSN messenger of te wel MSN. Deze messenger/chat verbond gebruikers door hun hotmail, msn, live of outlook e-mail adres toe te voegen. Vervolgens kon je met de andere persoon chatten, webcammen, games spelen of bestanden door sturen. MSN heeft zonder twijfel veel losgemaakt bij een aantal generaties. Lees meer

MSN messenger

Het is een ware mijlpaal in de historie van het internet, MSN messenger of te wel MSN. Deze messenger/chat verbond gebruikers door hun hotmail, msn, live of outlook e-mail adres toe te voegen. Vervolgens kon je met de andere persoon chatten, webcammen, games spelen of bestanden door sturen. MSN heeft zonder twijfel veel losgemaakt bij een aantal generaties. Zo zijn er een aantal echte begrippen ontstaan die bij velen nog steeds gebruikt worden. In dit artikel gaan we eens lekker down memory lane en kom je alles weer eens tegen!

De MSN naam

Het is ongetwijfeld de grootste pijler van MSN, de MSN naam. Deze naam werd weergegeven boven de berichten die je stuurde en bood tal van ruimte voor emoticons en breezertaal. De MSN namen waren lang en over het algemeen één bonte kermis van symbolen en emoticons. De lijst van msn contacten gaven deze namen weer, met een kleurrijke lijst tot gevolg! Daarbij heeft de MSN-naam een unieke status gekregen, namelijk de bevestiging van relaties. Een relatie, of in de meeste gevallen: verkering, was niet officieel tot beide personen het in de MSN-naam vermeld hadden. Pas vanaf dat moment werden de twee personen als “bezet” beschouwt. Ookal zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om een relatie aan te geven op social media, zo officieel als MSN-Official is een relatiestatus nooit meer geworden.

Buzzer

Bij MSN had je tal van chatvensters open staan, vaak was je met een stuk of vijf personen tegelijk aan het chatten. Belangrijke berichten konden dan ook even uit het oog verloren worden als je niet oplette. Daar had MSN een oplossing voor, de Buzzer! Als je een buzzer verstuurde kreeg de andere persoon een geluidssignaal te horen, daarbij kwam het chatvenster naar de voorgrond en begon het op en neer te schudden om extra aandacht te trekken. Hoewel de toepassing goed bedacht was, werd deze functie in werkelijkheid gebruikt om mensen te plagen of irriteren. Het herhaaldelijk sturen van buzzers werd door MSN voorkomen om de personen niet “te vaak lastig te vallen”. Echter kon je ook gebruik maken van MSN Plus, meer daarover volgt!

Wink

We hadden het al over de MSN naam én de buzzer, maar er was nog een item dat erg kenmerkend was voor het MSN tijdperk, namelijk de Wink! Een Wink kun je versturen als een reguliere emoticon niet voldoende is. Een Wink is een animatie van ongeveer 5 seconde die over het chatscherm heen werd weergegeven. Ze waren groot, ze bewogen en ze maakten geluid. Je kon kiezen uit verschillende soorten Winks, van liefde Winks tot een landende Alien. Iedere Wink kan toegepast worden in tal van situaties, ook al is het maar om iets compleet nutteloos te sturen. Ben jij nog bekend met alle Winks die je kon sturen? Wat dacht je dan van het kleine meisje dat haar bolletje ijs liet vallen, een grappige Wink die perfect was om te sturen als iemand je teleur stelde.

Bestanden doorsturen

De tijd van MSN was tevens de tijd van het downloaden van mp3 liedjes. En die moest je natuurlijk uitwisselen. Je kon immers zien welk nummer iemand aan het luisteren was! Met MSN kon je gemakkelijk een mp3'tje doorsturen naar je vrienden, afhankelijk van je internet snelheid ging dit snel of langzaam. Hoewel de functie van het doorsturen beslist niet nieuw was, was het wel een zeer populaire vorm van file sharing. Een echte hit had je met MSN dus zo te pakken, je vroeg gewoon een vriend om die eventjes door te sturen!

MSN Plus

Vroeg jij het jezelf ooit af? Wie je geblokkeerd had? Het was één van de vele functies die MSN plus je aanbood. In tegenstelling tot de officiële MSN had je ineens tal van opties! Zo kon je iemand wel 100 keer achter elkaar een buzzer sturen, of kon je het pop-up schermpje als je online kwam wel 10 keer laten verschijnen. MSN plus werd een beetje gezien als de verboden vorm van MSN omdat je er gemakkelijk iemand mee kon irriteren. Toch was het enorm grappig om te gebruiken, kun je je voorstellen hoe de ander zich voelt als zijn chatscherm 5 minuten lang aan het buzzeren is?

Het einde van MSN messenger

Tegenwoordig is het Tijdperk van MSN helaas voorbij. Zo werd het chatten met tientallen personen tegelijk vervangen door sociale netwerken, zoals Hyves, Myspace, Netlog en Facebook. Hiermee stond je nog gemakkelijker met elkaar in contact, ook onderweg. Chatten werd vervangen door appen, vanaf nu kun je iemand ook bereiken als deze bijvoorbeeld in de trein zit. Toch zijn velen het erover eens dat er met het einde van MSN een verlies is geleden. Zo zijn echte gesprekken grotendeels vervangen door status-updates met likes en een aantal comments. En niemand weet meer wie die persoon was die midden in de nacht nog op MSN was.

Alternatieven

MSN is nooit echt vervangen, maar de behoefte is veranderd. Je bereikt nu iedereen op een moment dat jij het wil, in plaats van dat je moet wachten tot iemand online komt. Het alternatief zijn Messenger apps en social media. Zo is je avatar op MSN vervangen door je profielfoto op Facebook en worden bestanden tegenwoordig gedeeld op honderden soorten van Filesharing. Op het internet zijn nog diverse chatboxen te vinden en ook Facebook biedt de mogelijkheid om te chatten met je vrienden. Maar het echte urenlang chatten op MSN is eigenlijk nooit vervangen!

Leuke apps Naast handige apps zijn er ook talloze apps die er puur voor entertainment-doeleinden zijn. De apps zijn er om tijd te doden Lees meer iPad winnen Tablets zijn de laatste jaren ontzettend gegroeid naar een populair gebruiksproduct. Tablets heb je in verschillende soorte Lees meer iPhone winnen Het is misschien wel de meest gewilde prijs van dit moment, een iPhone! Deze smartphones zijn erg gemakkelijk in gebruik Lees meer Emoticon apps Het is de tijd van chatten, appen, mailen en messagen. We staan continue met elkaar in contact, zoveel zelfs dat de meest Lees meer Handige apps Apps zijn er in allerlei soorten en maten, sommige zijn grappig, games, functioneel of zelfs zakelijk. Als je net een tele Lees meer